AutoDrum.com - News

четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Фабриката на Mercedes-Benz в Зинделфинген започва производството на SLS AMG

Моделът ще е достъпен на 27 март в продажбените центрове на марката, цената за България е 293 689,39 лева без ДДС.

Новият „крилат” модел SLS AMG е вече на производствената линия. След световната премиера на изложението във Франкфурт през септември 2009-а, серийното производство започва в Зинделфинген - най-големия производствен център на Mercedes-Benz.
Наблягането на ръчна работа в процеса на производство е съществена характеристика за SLS, особено при изработката на алуминиевата конструкция, двигателя и в етапа на финалното асемблиране. Шасито и алуминиевата каросерия са произведени от Magna Steyr Fahrzeugtechnik GmbH в Грац, Австрия. При създаването на олекотената конструкция на SLS AMG са използвани иновативни технологии и е постигната маса от само 241 килограма. Ръчната изработка също е задължителна и във фабриката за двигатели на AMG в Афалтер, където 6,3-литровият V8 двигател с мощност 571 к.с. се сглобява на принципа „един човек, един двигател”.
Пазарната премиера на Mercedes-Benz SLS AMG е на 27 март 2010 година, когато автомобилите ще влязат в продажбените центрове на марката и първите поръчали ще си тръгнат със своя SLS.
Пазарната цена за България на SLS AMG е 293 689,39 лева без ДДС.
Допълнителна информация можете да намерите на: www.mercedes-benz.bg

Източник: Speed-Press

0 коментара:

Публикуване на коментар