AutoDrum.com - News

вторник, 2 февруари 2010 г.

Audi E-Tron 2010


Наречено Audi e-tron Detroit showcar, превозното средство е вариант на първия e-tron прототип, показан ни на автомобилното изложение във Франкфурт 2009. Тази версия е с намалени размери по дължина с 27 см, по височина с 12 и с 1 по широчина. Поради това и редица други промени спрямо първата версия, този прототип е с тегло от само 1350 кг, което само по себе си е намаление с цели 250 кг.
Двата електрически мотора, намиращи се отзад, задвижват задните колела с обща мощност от 204 к.с. и 2650 Nm. Това позволява на автомобила да се ускотява от 0-100 км/ч за само 5.9 секунди и да разполага с максимална скорост от 200 км/ч.

Литиево-йонните батерии могат да бъдат захранени за около 11ч от стандартната електрическа мрежа и за 2ч, от ток с напрежение от 400V. При движение, за по-бавното им изтощаване, се грижи системата за рекупериране на енергия от спирачките.

От дизайнерския екип на Audi са решили да запазят красивата трапецовидна решетка с два големи въздухозаборника. За осветяването на пътя, се грижат LED фарове, който се адаптират към околната среда, т.е. към дъжд, мъгла и т.н. Колелата са съчетание от 19-цолови джанти с по 35 спици на всяка, окомплектовани с гуми в размер 235/35 отпред и 255/35 отзад.

Отвътре, голяма част от компонентите, намиращи се при бензиново задвижвания автомобил, се повтарят, включително тези за трансмсиията. MMI системата е черпила вдъхновение от мобилните телефони със сензорен дисплей, имайки възможност да комуникира с телефона на собственика от много голяма дистанция.

Източник: AutoDrum

0 коментара:

Публикуване на коментар