AutoDrum.com - News

четвъртък, 19 ноември 2009 г.

ABT VW Tiguan



Тунинг  специалистите, които имат сериозни постижения в моторния спорт, са малко и не са случайни. ABT Sportsline са едни от тях и имат сериозно участие с Audi в немския шампионат за туристически автомобили DTM. Поради тази причина на поръчковите автомобили, които са дело на ABT, веднага може да им се лепне епитетът “бърз”, независимо дали базовият модел е някакъв SUV или кросоувър. Такъв е случаят с Touareg или в конкретния случай – по-малкия брат Tiguan.

Новият по-снижен и агресивен външен вид е постигнат чрез настройване на окачването чрез регулируеми амортисьори. Добавили са разширени калници, нова решетка на предната престилка, заден спойлер, както и 4 ауспуха, звукът на които е настроен специално за дизеловата версия. Джантите са 18,19 или 20 цолови, като може да се избира между два различни модела, а спирачните дискове са 345мм. Всичко това придава перфектен спортен вид на VW Tiguan ABT.

Мощността на базовия модел е увеличена с 33% - от 150 на 200 к.с. при 1.4-литровия TSI бензинов двигател. Мощността на 2-литровия дизел също е увеличена до 170 к.с.Тези, които са си решили, че искат да се снабдят с дизел, но и с мощ, могат да се обърнат към опцията ABT Power S turbo, с което кончетата стават 200 чрез увеличаване на налягането в двигателя.
Когато пътят неусетно свърши, 345-милиметровите дискове на спирачките бързо стабилизират положението. По този начин този сигурен и мощен автомобил може да доведе децата до училището и покупките до дома, а след това веднага може да се впусне по черните пътища. На това се казва истински кросоувър.
Изключително важно за българските клиенти е, че за фирмени автомобили с право на данъчен кредит им се възстановява ДДС.


 



0 коментара:

Публикуване на коментар